Хотелът на морето в Слънчев бряг, където Димитър Бербатов има луксозен апартамент, масово се разпродава. Това установи проверка на "България Днес". Става въпрос за четиризвездния тузарски комплекс "Маджестик Бийч Ризорт".

За да станеш комшия на футболната звезда, трябва да броиш между 830 и 1500 евро на квадратен метър в зависимост от изложението и екстрите. Предлагането е огромно, а на пазара са извадени всякакви като площ жилища. Кризата до такава степен е ударила бижуто на Слънчев бряг, че цените са паднали главоломно в сравнение с 2008 година, когато беше строителният бум.

Тогава комплексът се превърна в истински хит сред най-заможните българи. Освен Бербо с недвижими имоти в "Маджестик" се сдобиха примата на българската естрада Лили Иванова и чалга ветеранката Глория. Сега апартаментите в хотела са пуснати за продажба в популярен сайт за продажби. Тристайно жилище, точно като това на Бербатов, в момента струва точно 143 хиляди евро. Лили Иванова има мезонет, за който навремето цакала 280 хиляди евро. Сега цената е паднала двойно. Студио в "Маджестик" може да се купи за 70 хиляди, а едностаен апартамент с изглед към морето - за 116 хиляди.