От Астана са посочили в писмото си до ФИФА треньора Мъри Стоилов като основен виновник нападателят Наско Курдов да скъса договора си с казахстанците. Това разкри специалистът по спортно право Георги Градев, който в момента се занимава с проблемите около картотеките на новите попълнения на „Герена". Както е известно, Курдов не може да заиграе за „сините", защото от Астана не пращат „жълтата" му карта. По тази причина от Левски поискаха ФИФА да позволи служебна картотека на нападателя.

Градев обясни пред „Меридиан Мач" дали „сините" може да понесат санкции в случай, че Курдов играе за тима и загуби делото с Астана. "Принципно е възможно, защото Левски става солидарна с футболиста страна. Само че Курдов няма да загуби това дело. Бих казал, че казусът е по-лесен от този с Валери Божинов преди известно време. Още повече ще ви разкрия, че по моя информация във факса с отговор, който са пратили от Астана до ФИФА, не са оспорили причините, по които Курдов е скъсал договора си. Те са обяснили дори, че причината да не тренира 1 месец с първия отбор е била решение на треньора Станимир Стоилов", обясни Градев.

Според него Левски ще може да разчита на играча още за мача с Черно море. "В петък изтече срокът за отговор на Казахстанската федерация. Оттук нататък вече се чака служебната картотека от ФИФА, която може да отнеме от 1 до 4 дни. На 90% е сигурно, че Курдов ще бъде на линия за мача с Черно море през уикенда", обяви Градев.