Анди Мъри продължава в третия кръг на "Уимбълдън" след истински разгром с 6:1, 6:1, 6:4 над Робин Хаасе.

Местният любимец се понрави с играта си и не остави никакви шансове на холандеца, срещу когото имаше едно поражение от четири мача.

Ранен пробив за 2-1 даде импулс на бурно подкрепяния от публиката Мъри, който повече не отпусна гейм на съперника до края на сета. Британецът поведе с 15-40 и от втория опит успя след грешка на 78-мия в света.

Последва затвърждаване на нула, а след това световният №3 проби за втори път, като отново не даде точка на Хаасе. До края на сета упражнението се повтори още веднъж и частта приключи с 6-1 само за 21 минути, в които Мъри направи една-единствена непредизвикана грешка срещу осем на холандеца.

Хаасе не съумя да намери противодействие на разнообразната игра на шампиона от 2013-а и през втората част. С уинър от форхенд Мъри стигна до 0-40 на ретур във втория гейм и след поредната грешка на Хаасе осъществи четвъртия си брейк от началото на мача.

Холандецът бе близо до това да прекъсне серията от осем поредни гейма на Мъри, но не издържа, след като стигне до точка за пробив при 30-40, но изкара форхенд в аут. След няколко дюса Анди затвърди.

След това Хаасе най-после записа първи гейм на сметката си след девет последователни за шотландеца, но това бе малка утеха за него. С ретур уинър при 40-40 в шестия гейм Мъри взе предимство, след което отново проби и приключи сета на свой сервис от третия си сетбол.

В третата част Хаасе успя да окаже известна съпротива на Мъри. След като отрази брейкбол във втория гейм, 78-ият в света се държеше до 3-3, но след това се пропука отново, което се оказа решаващо за изхода на сета, а в случая и на мача.

В спор за място на осминафиналите Анди Мъри очаква победителя от срещата между Борна Чорич и Андреас Сепи.