Шефът на родната боксова федерация Красимир Инински заяви, че се чувства изключително щастлив от постижението на Тервел Пулев, който се добра до медал на олимпийския боксов турнир в Категория до 91кг.

За Инински, представянето на българските боксьори е било не просто задоволително, а прекрасно, тъй като всичките ни състезатели са загубили от олимпийските шампиони.

„Почувствах се неимоверно щастлив, когато вдигнаха ръката на Тервел в четвъртфинала. Радвах се както за себе си, така също за Тервел и за цяла България. Представянето на бокса не беше просто задоволително, а прекрасно, тъй като всичките ни състезатели загубиха от олимпийските шампиони. Малко не достигна на Детелин и Сашко също да стигнат до полуфинал. Сега затваряме един цикъл и започваме работа наново", заяви Инински.

Президентът на БФБ разясни ситуацията около Тервен Пулев, за когото се говори, че ще придобие професионален статут в бокса.

„Има една ситуация, с която трябва да ви запозная. Това са иновационни проекти на АИБА и фактически те имат нов раздел на бокса. Той се казва АПБ - АИБА професионален бокс. Това е раздел с нови 56 квоти за професионален бокс, но всеки състезател в него може да се състезава също на олимпийски турнир. Тервел ще трябва да си извоюва квота в квалификациите. Той подписа предварителен договор и нищо не е окончателно", добави той.