Черно море победи и във втората си контрола от предсезонната си подготовка. "Моряците" надиграха с 4:0 втородивизионния Светкавица, в курорта Албена.

Станислав Стоянов откри резултата в 7-ата минута, при първата сериозна атака за варненци. След гола елитния тим поведе играта и не даваше шансове на своя съперник.

С два гола се отличи таранът Мирослав Манолов. Той се разписа в 22-ата минута, след чудесен пас на Алекс, а в 33-ата вкара за 3:0, след асистенция на Рикардо.

След началото на втората част нападателя можеше да реализира хеттрик, но ударът му бе майсторски спасен от вратаря на Светкавица. В 57-ата минута Даниел Георгиев затвърди преднината на Черно море, отбелязвайки красив гол от около 20 метра с
прехвърлящ удар.

Наставникът на Черно море Никола Спасов използва общо 22 футболисти в срещата. След края на мача той коментира, че все още не е взел решение кои от чужденците, които са на проби в отбора, ще останат за пролетния полусезон.

"Наясно съм с качеството на футболистите, но до края на следващата седмица ще стане ясно кои ще останат в отбора. Днес не участва арменецът Тигран, защото той получи контузия при първата тренировка и ще изчакам да видя качествата му и ще му
дам повече време, за да докаже, че може да остане в отбора", коментира още Спасов.