Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер беше изключително щастлив, че неговият отбор успя да се класира за осминафинафиналите на Шампионската лига като постигна необходимата му победа поне с два гола разлика при гостуването на Олимпиакос. Наставникът заяви, че това е била много специална вечер за неговия тим.

"Това беше отличен мач за нас от тактическа и психологическа гледна точка. Като цяло това беше истинска отборна игра. Класирането за следващия кръг е фантастично постижение за нас. Особено като видим кого загубихме през последните три седмици - Коклен, Касорла, Санчес... И без да броим тези, които се контузиха по-рано. Малко хора ни даваха шанс за успех. Но имаме истински сплотен отбор и това се видя тази вечер.

Жиру игра великолепно. Един гол вкара с глава, втори с великолепен удар след чудесна комбинация и трети от дузпа. Понякога той се оказваше в неудобни позиции, но се бореше като лъв. Той показа майсторство и характер. Винаги съм защитавал Жиру, защото зная, че има силен характер. И в предишния мач той потвърди това.

Шансовете ни на осминафинала? Ще видим. Дори още не зная кои отбори продължават. Ние бяхме на границата на отпадането и се бях съсредоточил изключително върху това да продължим напред. В нажежена атмосфера показахме силен характер. Такива мачове правят отбора по-силен", каза Венгер.