Според бившия нападател на Ливърпул - Майкъл Оуен клубът трябва да поясни каква точно е ситуацията с Даниел Стъридж, който е контузен през по-голямата част от сезона и по този начин да спре критиката, насочена към нападателя.

Стъридж взе участие в преиграването на мача с Уест Хем за ФА Къп, който „мърсисайдци" загубиха с 1:2.

Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп ще се консултира с националния отбор на Англия и медицинския щаб на клуба преди да реши дали да го пусне отново в игра в неделното гостуване на Астън Вила в мач от първенството.

Спекулации изпращат нападателя далеч от „Анфийлд" заради многобройните контузии, но Оуен вярва, че Ливърпул може да го предпази от такива слухове и критика като разкрие какъв е проблемът за честите травми.

„Иска ми се да знаем повече. Всички получаваме съобщения на телефоните си, според които Стъридж е направил това и онова, но това е просто гадаене. Трудно ми е да изкажа мнение, след като не знам какво точно се случва. Клубът не казва какъв е проблемът, така че докато не го направят, всички тези новини са просто слухове.

Получавал съм такива контузии, когато играех, и ако той има мускулна травма, получава цялата ми симпатия. Няма как да играеш с такава контузия. Тя просто те разкъсва и разкъсва, докато не избухне. Това е най-ужасното нещо. Но ако просто има болки в ставите - в глезена, коляното или в тазобедрената става, всичко може да бъде превъзмогнато. Но не ни е дадена никаква информация, така че няма как да знаем.

Остават му много малко мача до края на сезона, ако се контузи в някой от тях, едва ли ще успее да влезе в състава на националния. Но ако е здрав, може да играе редом с Рууни, Варди и Кийн. Той е футболист от световна класа и това трябва да е целта пред него", коментира Оуен.