Лудогорец не успя да победи Берое в мач от 7-ия кръг. Шампионите направиха 1:1 със заралии в Разград. Старозарци първи поведоха в резултата, а преди това възпитаниците на Георги Дерменжиев преди това изпуснаха дузпа.

Разградчани бяха подкрепяни от ентусиазираните си фенове, които все още са в еуфория от класирането на тима в Шампионска лига. Героят на Лудогорец Козмин Моци не бе в групата на тима, след като получи лично почивка от Кирил Домусчиев.

Срещата започна  равностойно. В 6-ата минута домакините успяха да си спечелят дузпа. Вирджил Мисиджан проби по левия фланг, но бе спрян от Михаел Ковачевич с цената на нарушение и главният арбитър отсъди 11-метров наказателен удар. Зад бялата точка застана Хамза, който стреля, но Макенджиев хвана ъгъла и отрази удара му. В 22-ата минута Берое стигна до попадение. Да Силва изведе блестящо Керкар, който с диагонален удар разстреля Стоянов за 0:1.

След попадението играчите на Лудогорец натиснаха. В 68-ата минута Александър Барт се възползва от грешка в подреждането на отбраната на гостите при пряк свободен удар и се разписа с глава за 1:1. В 77-ата минута Жуниньо Кишада бе изпуснат от отбраната на Берое и стреля от наказателното поле, но Благой Макенджиев изби в ъглов удар.

След този мач Лудогорец остана на 4-ото място, следван от Берое.

ЛУДОГОРЕЦ-БЕРОЕ