Ювентус победи с 3:0 Палермо в мач от 14- ия кръг на Серия А. Головете за успеха на "бианконерите" реализираха Марио Манджукич в 54-ата, Стефано Стураро в 89-ата и Симоне Дзадза в 93-ата минута. Пълни 90 минути за домакините пък записа българинът Ивайло Чочев, който обаче не се запомни с нищо в мача.

Първото полувреме премина почти изцяло в половината на домакините. Ювентус повече владееше топката, докато Палермо основно се защитаваше и чакаше своя шанс да контраатакува. Първата по-интересна ситуация обаче всъщност бе създадена от сицилианци в 28-ата минута, когато след едно разбъркване в наказателното поле Алберто Джилардино стреля от труден ъгъл, но не бе точен.

Юве обаче веднага реагира и в 33-ата минута Леонардо Бонучи пропусна най-добрата възможност за откриване на резултата, като бе оставен непокрит след корнер и отблизо стреля с глава, но покрай вратата. Пет минути по-късно подобен шанс се откри и пред Пауло Дибала, но и неговият удар не бе точен. В 39-ата минута пък Хавиер Куадрадо нахлу в наказателното поле и стреля от труден ъгъл, също без успех.

В края на полувремето Палермо организира контра, завършила с далечен и доста неточен удар на Франко Васкес.

И през втората част нещата на терена не се промениха особено. Юве продължаваше да владее повече топката и да търси гола, който закономерно дойде в 54-ата минута. Тогава Пауло Дибала центрира отляво и Манджукич надскочи прекия си пазач и с глава прати топката в мрежата за 0:1.

Това попадение поуспокои гостите, които също намалиха оборотите и започнаха да действат по-внимателно. Играчите на Палермо пък така и не можеха да организират някакъв натиск, за да потърсят изравняването.

За сметка на това в 71-ата минута Погба пробва далечен, но неточен удар. В 89-ата минута пък гостите организираха хубава контраатака, Стефано Стураро бе намерен пред наказателното поле и с прецизен удар успя да прати топката за втори път във вратата на съперника за 0:2. В добавеното време и Симоне Дзадза записа името си сред голмайсторите за да оформи крайното 0:3.

В крайна сметка Юве взе важни три точки и вече има 24, като се изкачи до 5-ото място в класирането и все повече диша във врата на лидерите. Палермо пък остава на 16-ата позиция с 15 точки

 


Palermo vs Juventus 0-3 All Goals and... by footballTV