Старши-треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев даде официална пресконференция по повод старта на зимната подготовка на отбора. Специалистът призна, че към голяма част от лидерите на тима, в това число Владо Стоянов, Моци, Кайсара, Дяков и Марселиньо, има сериозен интерес от чуждестранни отбори. Дерменджиев си пожела нито един от въпросните играчи да не напуска тима, но в същото време заяви, че при подходяща оферта всичко е възможно.

„Винаги има футболисти, които не би трябвало да бъдат продадени. Това са водещи фигури. По моя преценка има 5-6 футболисти, с които не би трябвало да се разделяме. Но има оферти, на които не може да се устои в крайна сметка. Владо Стоянов, Кайсара, Дяков, Моци и Марселиньо са водещи футболисти. Това са футболисти, към които има интерес, но не можем да се лишим от играчи, които са с голям принос за класирането на този отбор във вътрешното първенство и в Шампионската лига.

Има запитвания към наши футболисти, но подходящ трансфер може да се получи, когато финансово е удовлетворен президентът".

На въпрос има ли футболист от ЦСКА, който би привлякъл и такъв, който отговаря на нивото на Лудогорец, Дерменджиев отговори: „Не бих взел. От там нататък си отговаряйте защо".

Треньорът на Лудогорец също така каза, че отпадането от европейските клубни турнири ще позволи на „орлите" да се концентрират изцяло върху битките във вътрешния шампионат и турнира за Купата на България.