Бразилската звезда на Барселона Неймар е качил цели 5 килограма след идването си в Барселона и това е една от причините за силното му представяне от началото на сезона, съобщава вестник „Спорт".

Веднага след като пристигна на „Камп Ноу" през лятото на 2013-а, лекарите на Барса са отчели, че нападателят има нужда от подобрение по отношение на физиката си, за да може да устоява на здравите защитници срещу себе си и сега това вече е факт.

Футболистът е натрупал тези 5 килограма във вид на мускулна маса, след като от доста време не спира да работи за подобрение на физическото си състояние и резултатите в това отношение са категорични.

До този момент през сезона Неймар вече има 11 гола в 11 мача, след като за сравнение за цялата минала кампания бе реализирал общо 15 попадения в 41 срещи. Мнозина го сравнят по отношение на физиката му с Феномена Роналдо, затова играчът осъзнава, колко е важно да си в добро физическо състояние.

Основна причина за подобрението във физиката на нападателя е физиотерапевта Рафаел Мартини, който работи с играча вече от доста време. Сега след като първата част от плана вече е изпълнена, идеята е футболистът да продължава да трупа мускулна маса и да става още по-труден за спиране.