Джаксън Менди за пореден път е бил брутално излъган от шефовете на ЦСКА. Това призна футболистът пред "7 дни спорт". През миналата седмица бранителят направи всичко, за да се върне на "Армията" след бягството си от лагера в Боровец през лятото. Сенегалецът дори се отказа от делото, което води срещу "армейците" заради две неполучени заплати, само и само отново да облече червената фланелка. Това обаче не бе оценено от шефовете на ЦСКА, чиято единствена цел е била да се отърват от поредно дело срещу клуба.

"Не ми се говори. Излъгаха ме!", заяви отчаяният Менди, който се раздели с Литекс.

Специалистът по спортно право Георги Градев потвърди, че шефовете са преметнали играча. Той обаче подчерта, че сенегалецът не се е консултирал с никого за декларацията, която подписа в края на миналата седмица. Според нея Менди се е отказал от иска си за 2 заплати, докато ръководството се отказва от заведения срещу него иск за 1 млн. евро заради пропуснати ползи. В крайна сметка в понеделник шефовете на ЦСКА оповестиха, че Менди няма да играе на "Армията" заради желанието на феновете.

"Не знам защо Джаксън Менди подписа споразумението с ЦСКА и се отказа от парите, които му дължат. Явно много му се играеше в ЦСКА и е действал бързо и импулсивно. Когато го е подписвал, не ми каза нищо. Идея си нямам какво му се е въртяло в главата. Естествено, когато е осъзнал грешката си, той ми прати споразумението с неговия подпис. Попитах го защо е подписал, без да се посъветва, а той не можа да ми даде смислен отговор. При свършен факт беше ясно, че Лупи ще го излъже. При положение, че те имаха иск за 1 милион евро срещу него, е било повече от ясно, че Менди е нежелан на "Българска армия". Когато аз се грижех за делата му, той беше добре защитен и делото беше спечелено на първа инстанция", заяви Градев пред "7 дни спорт".