Анди Мъри се класира за осминафиналите в тазгодишното издание на Мастърса в Маями, след като през днешния ден шампионът от 2009-а и 2013-а година не остави особени шансове на Сантяго Хиралдо, надигравайки го с 6:3, 6:4 след 83 минути игра.

За шотландеца това бе победа №499 при професионалистите и се нуждае от само още една, за да се превърне в деветия активен тенисист, както и общо 46-ия играч в Оупън ерата, достигнал до "кота 500". От състезаващите се в момента тенисисти това са успявали да постигнат още Роджър Федерер (1012), Рафаел Надал (721), Новак Джокович (624), Давид Ферер (622), Лейтън Хюит (612), Томи Хаас (561), Томи Робредо (505) и Томаш Бердих (505).

Днешният двубой започна с няколко стабилни подавания за сервиращите, за да се стигне до шестия гейм, когато Мъри достигна до първия брейкбол в мача, моментално го реализира и малко по-късно вече водеше с 5-2. Още в следващия гейм шотландецът получи нови два шанса за пробив, които в случая бяха с цената на сетболи, но в крайна сметка трябваше да затвори откриващата част на свой начален удар.

Двукратният шампион увеличи серията си до пет поредни гейма, след като спечели на два пъти подаването на съперника си и поведе с 4-0, а малко по-късно вече сервираше за мача при 5-2. Тогава шотландецът пропусна два мачпойнта и позволи на колумбиеца да върне единия брейк, но при 5-4 поправи грешката си и се изстеля към осминафиналите. Там Мъри ще преследва своята победа №500 срещу Кевин Андерсън, който днес се наложи над Леонардо Майер.