Съотборникът на Мартин Петров и Валери Божинов в Манчестър Сити Робиньо впечатли английските медии с решението си да се разхожда из Манчестър в компанията на приятелката си с градския транспорт.

Струващият 32,5 милиона английски лири нападател на няколко пъти втрещил пътуващите с прословутите английски "дабъл декъри" от градския транспорт. Той и гаджето му използвали рейсовете, за да се разходят до най-големия търговски център в Манчестър - "Trafford Shopping Centre". 16-километровият път от къщата на Робиньо до центъра на Манчестър струвало на него и приятелката им 12 паунда.

Решението на двойката да се вози с обикновените хора в автобуса обаче впечатлява английските медии, които сравняват бразилската звезда с легендата на английския футбол сър Стенли Матюс. Покойният английски национал, който почина на 85-годишна възраст през 2000 година, винаги е казвал, че пътувал с автобус за тренировките си със Стоук Сити и след това Блекпул - и то само когато времето било достатъчно лошо, за да му попречи да отиде пеша на тренировка.

"Робиньо влезе в автобуса, плати си билет и седна на долния етаж, сякаш това е най-нормалното нещо за един мултимилионер като него. Всеки би си помислил, че Робиньо има цяла флотилия от скъпи коли като останалите играчи от Висшата лига. Най-малкото бихте си помислили, че има шофьор, ако няма книжка, или в краен случай ползва такси. Но автобус? Направо бях втрещен", коментира човек от Манчестър, който след учудването си да види Робиньо в автобуса, се обадил на медиите.