Ръководството на Ливърпул е отхвърлило офертата на италианския Рома за бранителя Мамаду Сако. Римляните искаха да вземат френския национал под наем на "Олимпико" за един сезон, но шефовете на клуба от "Анфийлд" категорично са отказали да се разделят с бившия играч на Пари Сен Жермен. 25-годишният французин, който пристигна в Ливърпул за 17 милиона паунда през 2013 година, остана извън групата на мърсисайдци за визитата на Стоук Сити в първия кръг на Висшата лига и това породи редица слухове за неговото бъдеще.

Рома реагира светкавично на пазара и извади оферта за вземането на Сако под наем за една година, осигурявайки му титулярно място, което той няма в тима на Брендън Роджърс, който предпочита Мартин Шкъртел и Деян Ловрен като титулярна двойка.

Вестник "Ливърпул Екоу" твърди, че офертата на Рома е била отхвърлена без замисляне от страна на мърсисайдци. Причината за отсъствието на Сако от групата за мача на "Британия Стейдиъм" пък била раждането на неговата дъщеря, заради което той пропуснал три дни от тренировките на първия тим на Брендън Роджърс преди сблъсъка с "грънчарите". Сако продължава да е в сметките на северноирландеца и това е причината офертата за него да бъде отхвърлена.