Старши-треньорът на Ботев (Пд)- Петър Пенчев сподели, че неговият тим е търсил през цялото време гола в мача срещу Локомотив (София). „Канарчетата" претърпяха поражение като гост с 0:1 в мача от 27-ия кръг на „А" група.

„Съжалявам, до края търсихме да отбележим гол, но не се получи. Знаехме, че който вкара първи гол, той ще победи", сподели Петър Пенчев.

„Ние дойдохме тук и искахме да пресираме, в нито един момент не сме се стремили да играем дефанзивно. Липсват головете, ще работим, за да подобрим този показател."

„Всеки мач е труден, след тази загуба изоставаме чувствително, но до края ще играем на същото ниво, даже и на по-добро. След тази загуба ще си играем заради самата игра, с оглед на изоставането ни в класирането на първата шестица", коментира Петър Пенчев.

С победата Локомотив затвърди позицията си на втори в класирането. В момента „железничарите" имат 50 точки, на 5 зад лидера Лудогорец и 4 зад третия ЦСКА, който е с мач по-малко. Ботев пък остава последен в първата шестица с 39 точки