Жюстин Енен стигна с лекота полуфинал на турнира в Торонто - първият, в който участва след "Уимбълдън".

Но по-голямата новина е, че белгийката отново е влюбена и вече не крие новото си гадже, пише racketi.com. Това е Грегори Филипен, 30-годишен сънародник на Жюстин, който се занимава с политика.

Енен се раздели с тирето и частта от фамилията си Арден в края на миналата година. Тя се разведе със съпруга си Пиер-Ив след четиригодишен брак. Миньончето преживя тежко раздялата и заради нея пропусна Откритото първенство на Австралия през януари и се скара сериозно със своите родители.

Новият приятел се появи за първи път в ложата на 25-годишната Жюстин още на четвъртфинала на "Уимбълдън" срещу Серина Уилямс, но тогава никой не му обърна внимание. Двамата се запознали в тенис клуб в белгийското градче Анс. Грегори е запален аматьор и играе поне два пъти седмично.

Местният вестник „Хет Лаатсте Ниувс" разкри връзката и успя да влезе в контакт с Филипен. „Дали съм новият приятел на Жюстин Енен? Нека да кажем, че двамата се чувстваме много добре, когато сме заедно", каза като истински джентълмен Грегори и косвено призна връзката.