Виктор Троицки не бе доволен от представянето си в полуфиналния мач от тенис турнира "София Оупен", въпреки постигнатия успех над Мартин Клижан с 4:6, 6:3, 7:5. Сърбинът благодари на публиката в "Арена Армеец". Над 6000 зрители изгледаха на живо решаващия сблъсък от надпреварата. Сред присъстващите бе и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„Двубоят беше вълнуващ, но като качество беше много слаб. Особено в първия сет. Не знам какво ни стана и на двамата. Беше странно. През втория сет успях да се фокусирам, но като цяло не успях да си намеря ритъма на игра. Не успях да се нагодя на лявата му ръка. Той има много странни удари, с много спин. Опитвах се да оцелея. Така че не играх добре, колкото предните два дни. Но се надявам да не мога да правя два поредни слаби мача. Благодаря на публиката, мисля, че подкрепяха мен повече. Надявам се да дойдат и утре за финала и да са на моя страна.

„Това ще е моят втори финал за годината, но и на него ще му е вторият. Така че няма да е лесно. Той натрупа самочувствие и играе много добър тенис. Стабилен е от основната линия. Получи се добър турнир - на финала ще бъдат първият и вторият поставен. Ще се опитам да се забавлявам утре. Сега трябва да се възстановя, все пак беше дълъг трисетов мач. Познавам Роберто много добре. Той удря много чисто и е много агресивен. Ще трябва да използвам моите оръжия и ще видим какво ще стане", каза Троицки.