Робин Ван Перси даде първата си пресконференция като футболист на Манчестър Юнайтед. Както се очакваше, 29-годишният холандец каза доста любопитни неща, сред тях разбира се и мотивите си да остави Арсенал за сметка на Юнайтед.

В същото време Ван Перси си избра фланелката с №20, с който ще играе през новия сезон.

„Горд съм, че съм тук и искам да постигна големи успехи в Юнайтед", бяха първите думи на Ван Перси кат о футболист на „червените дяволи".

„Арсенал е голям клуб, но за мен е сериозно предизвикателство да дойда тук и да играя с тези футболисти. Вече направих първата си тренировка в Юнайтед, като всички тук ме приеха много топло.

Манчестър Юнайтед диша футбол! Ако погледнете всички футболисти в клуба, стадиона и мениджъра, моят избор бе направен на базата на тези неща. Когато трябва да взимам трудни решения винаги слушам малкото момче в мен и това какво иска то. Това малко момче крещеше - Манчестър Юнайтед!", каза ентусиазирано Ван Перси.

Очаквано холандецът каза няколко добри думи и за Арсенал. „Нека изясним нещата. От моя страна, както и от тази на Арсенал, няма лоши чувства. Просто имаше неща, които са много важни за мен, за които имахме различни възгледи с Арсенал. Това е животът и такива неща се случват. Сега очаквам с огромно нетърпение следващото предизвикателство , най-голямото предизвикателство в кариерата ми", коментира Ван Перси.

Феновете на Юнайтед са развълнувани от възможността в атака да си партнират РВП и Уейн Рууни. „Разбира се, че искам да играя с Уейн. И преди съм казвал, че той е футболист от най-висока класа във всеки аспект. Гигс и Скоулс също са световна класа и го доказват през последните 20 години", каза още Ван Перси.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ВАН ПЕРСИ