Отборът на Литекс отстъпи пред госта си Берое, в срещата между двата тима от 7-ия кръг на "А" група.

Ловчанлии загубиха с 0:1, след попадение на Спас Делев в 17-ата минута на двубоя.

КОМЕНТАР ОТ МАЧА ПО МИНУТИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

Спас Делев остана на пейката при двете поредни домакинства на Берое - съответно на Черно море (1:1) и Ботев (1:1). И в двата мача крилото влизаше след почивката, но без успех. Самият футболист бе споделил, че е недоволен от решенията на Хубчев да не залага на него сред 11-те.

Днес той получи и използва шанса си да покаже, че заслужава позицията си на терена.

Наставникът на старозагорци пък имаше да решава само един проблем преди двубоя с ловчанлии. Десният бек Атанас Зехиров, който пропусна домакинското равенство на своите срещу "канарчетата" заради възпален нерв, не започна днес.

Капитанът на Литекс Страхил Попов, към когото има от доста чуждестранни клубове, започна като титуляр и се отчете с добро представяне.

Началните минути обаче бяха за Делев, който бе изведен по чудесен начин в съперниковата половина в 17-ата минута на срещата и не сгреши, давайки предимство на своя състав.

Последваха нови силни изяви за Спас в атака, но втори негов гол така и не падна в мача.

Това, в което се състоеше всичко по-интересно за ловчанлии - както през първото, така и през второто полувреме - бяха ударите с глава на Йонсен и скоростните пробиви на Данило Асприля, за които обаче бранителите на съперника изглеждаха по-скоро подготвени.

От средата на вторите 45 минути до самия край на мача преобладаваха грубите нарушения и в двете половини на терена, което занижи сериозно качеството на предложения футбол.

Така Берое постигна изключително важна победа, с която се изкачва до второто място във временното класиране. Литекс е четвърти.