Звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Руни ще пътува до Съединените щати за рехабилитация и кондиционна работа. Това означава, че нападателят ще пропусне дербито на Манчестър с градския съперник - Сити.

"Червените дяволи" се надяваха Руни да се възстонови от контузия в глезена непосредствено преди гостуването на "Ийстлендс". Както изглежда обаче това няма да се случи.

Заминаването за САЩ е планувано от треньорския щаб на Юнайтед. Английският национал ще продължи възстановяването си в централата на гиганта за спортни стоки - "Найки", в Орегон. Целта е напрежението около желанието на Руни да напусне "Олд Трафорд" и след това преподписването му с клуба да спадне.

"Ще изпратим Уейн за една седмица кондиционни тренировки в централата на "Найки", призна асистент-мениджърът Майк Фелан. - Заедно с него, с медицинския и треньорския щаб преценихме, че така ще бъде най-добре за него. Заминава в събота и се връща седмица по-късно. Там ще проведе интензивни кондиционни тренировки под наблюдението на нашия медицински щаб."