Българският ден на Олимпийските игри в Лондон премина при огромен интерес. Приемът, даден от председателя на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова, събра стотици българи в салоните на един от елитните хотели и повдигна националното самочувствие на нашенците далеч от родината.

Освен част от бълганските олимпийци сред гостите бяха президентът на Република България Росен Плевнелиев, министърът на спорта Свилен Нейков, посланикът на Република България в Лондон Константин Димитров и генералният секретар на БОК Белчо Горанов. Всички те поздравиха българските олимпийци, като изтъкнаха отличията на Станка Златева и Тервел Пулев, невероятното постижение на Йордан Йовчев на халки и пожелаха успех на участващите до края на игрите.

"Спортът ни обединява като нация и ни кара да се чувстваме по-българи с успехите на нашите отбори и състезаатели", заяви Стефка Костадинова в приветсвието си. Спортният министър изтъкна ангажираността на държавата към спорта, а президентът Плевнелиев изрази убедеността си, че българските състезатели и треньори в Лондон ще привлекат в бъдеще много млади наши сънародници за каузата на спорта. Да уважат приема от състезателите дойдоха ансамбъла по художествена гимнастика и Ивет Лалова.

Волейболът беше представен от треньорския си щаб и водача Любо Ганев. Треньорът на националите Найден Найденов благодари специално на Стефка Костадинова за помощта, която оказва на тима. "До Лондон познавах Стефка само като състезател, с който съм участвал заедно на олимпиади", каза Найденов. "За времето в което сме тук обаче я опознах и като човек и мога да кажа, че тя наистина работи за всички олимпийци и с това ни вдъхва много кураж и ни дава спокойствие да покажем най-доброто".