Отборът на Тотнъм постигна победа номер 17 през сезона във Висшата лига, след като се наложи над домакина си Нюкасъл с 3:1, в среща от програмата на 33-ия кръг на шампионата.

Попаденията за победителите реализираха Шадли, Ериксен и Кейн, а почетният гол за домакините бе дело на Колбак.

След силно начало за гостуващия състав, в 29-ата минута пред Насер Шадли бе оставено доста празно пространство и вместо да подава, състезателят на Тотнъм реши да пробие отбраната на съперника собственоръчно.

Така и стана, като след спринта си през една трета от терена, Шадли изстреля истински снаряд към вратата на Тим Крул, като не остави шансове на иначе опитния страж - 0:1.

До почивката нова промяна в резултата не бе регистрирана, а едва 18 минути след подновяването на играта Нюкасъл вече бе изравнил резултата.

Как се случи това - грешка в средата на терена за Тотнъм доведе до отнемане на топката, след което няколко футболисти в жълти (в този мач) екипи се пробваха да се разпишат, но в крайна сметка това бе сторено от Джак Колбак.

Радостта на Нюкасъл обаче трая доста кратко, като в 53-ата минута Кристиян Ериксен изпълни по чудесен начин свободен удар, давайки заслужено предимство на тима си - 1:2.

Някъде тук феновете на английския национален отбор и на "шпорите" запознаха да се питат дали това няма да е поредният мач, в който Хари Кейн няма да може да се разпише за отбора.

Е, отговорът бе наличен в продължението на мача, когато Кейн вкара 30-ия си гол за сезона във всички турнири, след самостоятелен пробив и премерен удар в долния ъгъл на вратата на Крул.

Така Тотнъм вече е под номер 6 в класирането, като е с равен точков актив с петия Ливърпул. Нюкасъл е 14-и.