Турският бизнесмен Левент Назифоглу съобщи за "Топспорт", че няма никакво намерение да възобновява кандидатурата си за закупуване на клуба.

"Късно във вторник Емил ми звънна и дълго ме убеждаваше, че съм най-подходящия човек за спонсор на Локо (Пд). Аз категорично му отказах, защото всичко и всички са срещу мен. Така и не получих и едни свестни счетоводни документи. Представени са ми договори на играчи със заплати от по 250 лева, а някакъв бразилец, който е играл 3 месеца, претендира за 200 000 евро (б.а. - Владимир Джордани). Тази сума мен финансово не може да ме устрои. Моята програма, която представих на водещите хора в Локо (Пд) е за 30-40 млн. евро само през първите 2 години, като в това число влиза и строежа на стадион "Локомотив".

Дочух, че съм се отказал, за да свалят от цената. Аз сделки от тип "Капалъ чаршия" не правя, бъдете сигурни. За феновете вече казах, че не ме подкрепят. Да попитам обаче, защо не излезе моя подкрепа от кмета на Пловдив, областния управител, дори и от шефа на БФС Борислав Михайлов?

Тези хора най-много имат интерес, като изключим хората от клуба. Те трябваше досега да излязат и да обяснят, че атаката на феновете е етническа, демоде и е във вреда на футбола.

Съвсем на скоро пловдивска фирма, производител на спортни стоки ми предлагаше екипи на обща стойност 80 000 лева. Представяте ли си? Работят с турски материали и пазарната им стойност е не повече от 800 лева на готовия продукт, а ми искат 100 пъти повече.

Освен това в медиите нямах никаква подкрепа. Нямаше един коментар, какви ще са плюсовете за бгф футбола, не само за Локомотив от човек, който е готов да осигури бюджет над 10 млн. лева.

Аз исках да поема Локомотив, защото ветераните са ми приятели и за лично удоволствие, като човек, свързан с футбола още от детство", бе откровен Левент Назифоглу пред репортер на "Топспорт".