С победи за гостите завършиха двубоите от третия кръг на Група „D" в Шампионската лига. Германският вицешампион Борусия Дортмунд разгроми с 4:0 като гост Галатасарай, а в същото време Арсенал взе трите точки, след като надви с 2:1 Андерлехт. И двете попадения за топчиите паднаха в последните две минути на срещата и бяха дело на Гибс и Подолски.

Далеч по-безпроблемен и лишен от драми беше двубоят в Истанбул. Дортмунд реши всичко още преди почивката, когато стигна до три попадения чрез Обамеянг (2) и Марко Ройс.

Най-бързият футболист в Бундеслигата - Обамеянг, започна мача на върха на атаката и това се оказа отличен ход за Юрген Клоп. Тъмнокожият футболист се разписа на два пъти до 20-ата минута. В заключителните минутки на полувремето изключителен гол отбеляза Марко Ройс, който прониза вратаря на Галатасарай с прехвърлящ удар от около 30 метра.

В края на мача резервата Рамос оформи резултата, засичайки отлично подаване на друга резерва - Илкай Гюндоган, който се завърна в Шампионската лига след повече от година отсъствие.

Далеч по-драматичен бе другият мач от групата - Андерлехр срещу Арсенал. Лондончани бяха на косъм от втора загуба в тазгодишното издание на лигата, но с голове на Кийрън Гибс в 89-ата и Лукас Подолски в 91-ата минута достигнаха до трите точки, които ги класират непосредствено след лидера в групата Дортмунд.