Наставникът на Левски - Стойчо Стоев бе гост в студиото на TV7. Специалистът коментира успеха над Литекс от последния кръг в "А" група, както и предстоящото дерби срещу Лудогорец в следващия кръг, след паузата за националните отбори.

Ето какво сподели треньорът на "сините":

"Ние сме в начален етап от първенството и има още доста мачове. Това класиране е в резултат на добра симбиоза, която осъществихме в клуба ни. Нещата се насложиха и отборът доби увереност и собственик облик. Рано е да се говори за шампионски амбиции.

Имаше изключителен дух в отбора, в мача с Литекс. Футболистите преследваха отговорно задачите си, опазихме Асприля, наложихме темпо на игра и всичко се получи.

На 15 юни започнахме с 11 футболисти, 9 от които юноши. Нямаше как да си представя, че ще сме в момента на върха. Имаше много проблеми, но те явно са били преодолени.

Преди мача с Литекс нищо не ни се получаваше на тренировката, но е важно, че се случи на терена. Тренираме много заучени положения, но явно са ни трудни.

Съжалявам, че има пауза в шампионата, защото сме в подем. От друга страна по време на тази почивка футболистите ми ще могат да се възстановят и тези, които са с проблеми, да се върнат на терена.

Диаби може да е готов за Лудогорец. Срещу Литекс можеше да се повтори и усложни травмата му и заради това не рискувахме с включването му в игра.

Напрежението е в Лудогорец, но качеството на футболистите им си остава. Ние може да не сме толкова качествени, но сме с едни гърди напред.

Последно - Асприля няма да идва в Левски, защото е много скъп, а към Балджийски не проявявам интерес".