Изпълнителният директор на Астън Вила Пол Фокнър отстрани от длъжност за неопределено време шефа по спортните въпроси в клуба Гари Карса, както и помощник-треньора Йън Кълвърхаус  заради течащо срещу тях вътрешно разследване.

От Вила обаче не дават подробности около причината за дисциплинарните мерки срещу двамата, които се присъединиха към отбора през юни 2012. За Карса веднага се появиха доста информации, че отстраняването му е заради корупция при някои трансфери, а със сигурност той повече няма да се върне на Вила Парк. Освен като началник на скаутското звено, Карса беше и директор на футболната дейност в помощ на мениджъра на клуба Пол Ламбърт.

На мястото на двамата днес Фокнър привика бившия играч на тима Гордън Коуънс и вратаря Шей Гивън. Двамата подписват временни договори докато тече разследването.

Вчера на тренировъчната база в Бодимур Хийт се състоя среща с феновете, които настояват и за уволнението на Ламбърт, под чието ръководство Астън Вила натрупа четири поредни загуби и остава застрашен от изпадане. За този период те са спечелили едва 7 от възможните 30 точки. В момента отборът заема 14-о място във Висшата лига на четири точки над зоната на изпадащите.

В събота на Александър Тонев и компания пък им предстои домакински мач срещу Саутхемптън.