Новият нападател на Барселона Луис Суарес очаквано не остана особено доволен от дебюта си за каталунците. Доскорошното острие на Ливърпул записа 69 минути срещу Реал (Мадрид), а Барса регистрира поражение с 1:3 в първото за сезона Ел Класико.

Ето и първите думи на Суарес след мача:

"Няма как да се чувствам добре след дебют като този.

Някак не стояхме добре на терена, не мисля, че бяхме пределно концентрирани и консистентни в играта си и в това, което се опитвахме да правим на терена.

Тук се играе доста техничен футбол, което по принцип би трябвало да ме радва, предвид начина ми на игра. Искаше ми се, разбира се, да започна с победа в Барселона, но така е било писано.

Можеше да си тръгнем с точката днес, ако бяхме играли през второто полувреме така, както и през първото. Това обаче не се случи.

Не вкарах гол, но не ми се отдадоха и кой знае колко ситуации да го направя. Топката стигаше до мен, но в такива части от терена, в които ми бе по-трудно да я обработя.

Не мога да коментирам какво ще се случи за в бъдеще с мен и отбора. Бих се радвал ако в следващия мач играя 90 минути, това е сигурно".