Димитър Бербатов демонстрира завидна форма в предсезонните контроли на Монако и привържениците на тима вече тръпнат в очакване българинът да заформи убийствен тандем с Радамел Фалкао.

Тази нощ монегаските изиграха първата от серията контроли, които им предстоят в Южна Америка, и главно действащо лице беше Бербатов. Пред около 50 000 зрители в Баранкиля Монако надви с 1:0 колумбийския Атлетико Хуниор, а бившият капитан на националния ни отбор отбеляза единствения гол.

Попадението беше изключително красиво и точно в стила на Митко. След центриране от десния фланг и лек рикошет в тялото на противников защитник, Бербатов посрещна топката от въздуха и с акробатично изпълнение и я прати във вратата на домакините. Ситуацията не беше никак лесна за нападателя, но той реагира мигновено и сътвори нещо наистина красиво.

Феновете на стадион "Метрополитано" не успяха да видят в игра любимеца си Фалкао, но останаха впечатлени от изявите на Бербатов, който на няколко пъти се прояви с технични изпълнения и при смяната си с Абду Диало в 85-ата минута беше възнаграден с бурни аплодисменти.

За Монако не игра и другата колумбийска звезда на тима - Хамес Родригес. Халфът чака всеки момент да бъде трансфериран в Реал Мадрид. Следващата проверка на тима на Леонардо Жардим е срещу Насионал (Меделин).

Бербатов вкара и хеттрик за Монако в контролата срещу Санкт Вайт, а тогава тимът му спечели с 12:0.