Каква ще бъде съдбата на Радостин Стойчев като треньор на волейболните ни национали ще стане ясно в 17,30 часа.

След едночасова среща с премиера Бойко Борисов Стойчев заяви, че ще обяви вече взетото си решение на по-късна пресконференция.

По думите му, министър-председателят не е отправил молба към него да остане на поста до олимпиадата.
Стойчев обясни, че премиерът ги е извикал в Министерски съвет, за да поздрави отбора и всички състезатели за постигнатия резултат и класирането на олимпийските игри в Лондон това лято.

„Той изрази своята благодарност за положените усилия, старания и мъжество в тази не лека ситуация", заяви треньорът на националния ни волейболен отбор. Той поясни, че премиерът не е променил гледната точка за ситуацията във волейбола и националния отбор.

Накъде продължава Матей Казийски също ще стане ясно на предвижданата по-късно днес пресконференция, отложена заради срещата в МС. „Премиерът ни пожела да вървим напред и да побеждаваме", заяви Казийски и не скри радостта си от подкрепата както на Бойко Борисов, така и на министрите.

Той е сигурен, че българските национали по волейбол имат пълната подкрепа на феновете, както и на хората, които се занимават с този спорт. Националът обясни, че по време на срещата не е ставало дума за промяна на статуквото или за промяна на някакви решения, а по-скоро са говорили за това, което вече е свършено.

„Моето решение съм го взел и ще го обявя на пресконференция. Не е ставало дума за промяна. Имам време за почивка, без значение дали ще съм на Олимпиадата или не. Има интерес от страна на държавата, подкрепата е важна. Имаме съдействието на премиера. Всичките проблеми в последните 10 години ги изтърпяхме заради това волейболът да върви напред. Имаме подкрепата и на феновете, дали ще е достатъчно само времето ще покаже", сподели Казийски.

Припомняме, Казийски вече е заявявал категорично, че ако Радо Стойчев си тръгне, той ще го последва. От друга страна Стойчев обяви, че не може да влияе по никакъв начин на решенията които взима Казийски, който, по думите му, е "безценен за отбора".

Към 15,30 часа завърши заседанието на Волейболната ни централа. Президентът на федерацията  Данчо Лазаров сподели след срещата, че няма никакво намерение да подава оставка.

Ръководителят сподели, че няма никаква представа кой ще води тима в Аржентина в мачовете от Световната лига.

„Не мога да гадая с кой треньор и кои играчи ще заминем за Аржентина. Защо трябва да давам оставка? Кога да си дам оставката - сега, веднага или след малко? Не коментирам тази тема", заяви  Данчо Лазаров.

Очаквайте подробности!