Новото попълнение на Литекс Крум Бибишков спаси "оранжевите" от поражение, като реализира изравнителното попадение за 1:1 в котролата с Металист (Харков). След ремито българите продължават без загуба от трите си контроли от подготвителния лагер в Дубай.

По-рано ловчанлии се справиха с олимпийския отбор на Узбекистан (3:1) и завършиха престижно реми 1:1 срещу Динамо (Киев).

Срещу третия в Украйна треньорът Люпко Петрович пусна две различни единайсеторки. През първото полувреме играта бе равностойна, като футболистите на Металист успяха да открият резултата в 40-ата минута. Тогава Валяев проби по дясното крило и стреля силно, Господинов първоначално отби топката, но тя попадна във връхлитащия Александър Данилов, който бе точен за 1:0.

Малко по-рано с фрапантен пропуск се отчете бранителят на Литекс Сичеро, който на празна врата с глава изпрати топката в аут след изпълнение на ъглов удар.

В 83-ата минута Крум Бибишков изравни в дебютния си мач за Литекс, след като се възползва от грешка на украинския вратар Александър Горянов. Топката го прескочи стража и за Бибишков, който стоеше сам на празна врата, не беше проблем да вкара. Последната контрола на Литекс от лагера в Дубай е в четвъртък срещу местния Ал Шарджа.

ЛИТЕКС, І полувреме: Господинов, Бандаловски, Желев, Николов, Венков, Манолев, Офе, Йеленкович, Слайтер, Бето, Уелингтон

ЛИТЕКС, ІІ полувреме: Тодоров, Генчев, Кирилов, Сичеро, Занев, Ив. Попов, Р. Попов, Паланков, Златинов, Родич, Бибишков

МЕТАЛИСТ (Харков): Горянов, Хомин, Обрадович, Ганчарджик, Бабич, Данилов, Слюсар, Валяев (80 - Курилов), Папа Гуйе, Фомин (75 - Костюк), Нвоха (46 - Давидов)