Най-великият играч в историята на Лукойл Академик - Тодор Стойков засега няма да се връща в клуба като спортен директор. Постът бе овакантен през миналата седмица, след като дългогодишният ръководител Сашо Везенков се оттегли. Като негов наследник се спрягаше именно бившият капитан на тима. Варненецът обаче разкри, че на този етап няма нищо конкретно около бъдещето му.

"Нищо не мога да кажа, в момента този въпрос не е актуален", лаконичен бе Стойков, който днес навръх националния празник навършва 38 г.

От Лукойл Академик обявиха, че новият спортен директор ще бъде представен след почивните дни. В петък вицешампионите измъкнаха много трудна победа със 108:103 при гостуването на Ямбол. Това бе нов дебют като старши треньор на досегашния помощник Мирослав Ралчев. След обявяването на новия директор трябва да стане ясно и дали младият специалист ще остане на поста до края на сезона.

Ралчев зае мястото на Йовица Арсич, който бе освободен след загубения финал за Купата на България. Под ръководството на сърбина Лукойл Академик не успя да прескочи и груповата фаза на третия по сила турнир на Стария континент - "Юрочалъндж".