Цветана Пиронкова започна с бърза победа участието си в основната схема на турнира в Пекин. Българската тенисистка се наложи над рускинята Мария Кириленко с 6:4, 6:1 след 77 минути игра. Това е трета поредна победа за пловдивчанката в турнира, след като записа два успеха в квалификациите.

Мачът започна по най-добрия начин за Цвети, която проби Кириленко още във втория гейм и поведе с 3:0. Последва отпускане и рускинята спечели следващите четири гейма. Пиронкова обаче върна концентрацията си и спечели сета с 6:4.

Вторият сет започна с пробив на сметката на Кириленко, но това не смути Цветана, която не остави никакви шансове на съперничката си, печелейки шест поредни гейма и крайната победата. Така Пиронкова си осигури 25 100 долара от наградния фонд и 95 точки за световната ранглиста, благодарение на които след края на турнира отново ще се завърне в Топ 50 на световната ранглиста.

Гаф с българско участие допуснаха домакините на Откритото първенство на Китай. В една от новините около силния турнир в Пекин името на Цветана Пиронкова бе объркано. В заглавие вместо фамилията на пловдивчанката бе изписано Пино Куркова.