Английският Манчестър Юнайтед се класира за четвъртфиналната фаза на Шампионската лига след домакинска победа с 1:0 над Лион.

Първият двубой във Франция бе завършил при равенство 1:1, което даде предимство на "червените дяволи" преди реванша на "Олд Трафорд".

Домакините започнаха двубоя със силен натиск, който обаче донесе резултат чак в 41-та минута. След центриране от дясно на Уесли Браун, Андерсон не успя да стреля добре, но нападателят на "червените дяволи" Кристиано Роналдо се оказа сам в наказателното поле на французите и с удар в долния ляв ъгъл на вратата на Грегори Купе откри резултата в срещата.

Преди гола Манчестър имаше и други шансове, но Рууни, Роналдо, и Флечър стреляха неточно от далечно разстояние, а французите разчитаха предимно на контраатаки и удари на Ким Калстрьом и звездата на отбора Карим Бензема.

През второто полувреме двата отбора играха равностойно, а играчите на Лион бяха по-настоятелни поради изоставането си в резултата.

Пропуски направиха Жуниньо и отново Калстрьом, а Манчестър направи няколко скоростни атаки, но Рууни и Тевес не успяха да се възползват от възможностите си и пропуснаха да решат мача преди неговия край.

Aлекс Фъргюсън: "Трябваше да използваме шансовете си, а не да си правим мача труден сами за себе си. В защита играхме перфектно и не им оставихме никакви
шансове през целия мач. Ако Ливърпул и Челси продължат имаме 40 процента шанс да срещнем един от тях или Арсенал. Ние обаче сме готови, защото на четвъртфиналите няма слаби отбори. Радвам се, че изравнихме рекорда на Ювентус от 10 поредни домакински победи в Шампионската лига и се надявам да продължим така до финала".

Ален Перен: "Късният гол от първия мач повлия на играчите ми и си пролича и днес. Ще ги поздравя, но трябва да забравим този мач и да се подготвяме за първенството.
Участието ни в турнира бе една авантюра, която трябва да забравим по-скоро, за да се настроим за срещите до края на сезона".