Голаджията на Литекс Данило Асприля получи наградите си за Играч на 1-и и 3-и кръг днес. Колумбийският нападател изрази увереност, че той и съотборниците му ще се борят за шампионската титла, но очаква конкуренцията да идва не само от Лудогорец.

"Когато дойдох в Литекс, сезонът беше труден, защото имахме много нови състезатели, но с течение на времето тръгнахме по пътя си. Сега сме задружни. Мисля, че започваме добре и ще постигнем целта си. Смятам, че сме в борбата за титлата. Тя не е само с Лудогорец. Според мен тази година сме много силни и перспективата е наистина да спечелим титлата на България", заяви оптимистично той.

„Лудогорец е шампион и има силен отбор, но Берое, Левски и още няколко тима също са трудни съперници. В България най-трудни са защитниците на Лудогорец", продължи колумбиецът.

"Бих искал да постигна големи неща с Литекс и евентуално да отида в по-силно първенство. Оферти? Сигурен съм, че Литекс ще избере най-доброто за мен. От агента ми чух, че има интерес към мен от Азия и ЮАР, но имена на клубове не бяха уточнени. Мечтая да играя в Италия или в някой испански отбор. Моята цел е голмайсторската титла", призна Асприля, като подчерта, че голът му срещу Левски е неправилно отменен, но все пак извини грешката на съдиите.

„ЦСКА? Този отбор трябва да бъде "А" група. Винаги е хубаво да играеш срещу силни съперници", завърши той.