Вратарят на Монтана Веселин Цветковски е приет снощи в много тежко състояние в местната болница. Стражът пострада в 25-ата минута на мача с Черно море, спечелен от тима му с 3:1. Цветковски бе контузен при сблъсък с нападателя Мирослав Манолов. Юношата на Металик (Сопот) и бивш играч на ЦСКА мина през главата на Веселин, след което вратарят беше откаран с линейка към болницата.

„Това, което направи Мирослав Манолов, е огромна глупост. Няма оправдание за неговите действия, Веселин буквално е обезобразен. Победата въобще не ни интересува, колкото състоянието на момчето. Не мога да приема такива неща да се случват на терена", каза в ефира на "Канал 3" изпълнителният директор на монтанци Румен Панайотов.

Кметът на Монтана Златко Живков пък призова за сурова санкция за Манолов.

"Брутална постъпка на Манолов. Той мина през главата на Цветковски, след като вратарят ни първи беше овладял топката. Всеки нормален футболист би прескочил легнал вратар, но той не го направи, което не му прави чест. Носът на Веско е счупен, има цепната вежда от коляното на Манолов, както и травми по лицето. Специален екип от хирурзи се грижи за него. Момчето беше с комоцио. Родителите и брат му бяха в болницата. Манолов трябва да отсъства от терените толкова време, колкото и Цветковски", отсече Златко Живков.