За Фернандо Алонсо най-добрият сценарий този сезон би бил Люис Хамилтън и Себастиан Фетел да продължат да се редуват в отпаданията. Вчера в Сингапур ред бе на Люис, след като миналия кръг до финала не успя да стигне Себастиан. Германецът обаче стигна до победата, излезе на второ място при пилотите и намали преднината на Фернандо на 29 точки.

Пилотът на Ферари стигна до третото място. Стартирайки пети,  испанецът, без да изпревари нито един пилот, се качи на подиума след отпадането на Люис и Пастор Малдонадо от Уилямс. Алонсо обаче иска отново да си върне скоростта и да продължи да се бори за победата още в предстоящото състезание в Япония на "Сузука".

"На "Монца" отпадна Фетел, а спечели Хамилтън. Днес пък бе обратното. За мен ще е най-добре, ако двамата продължат да се редуват по същия начин. От четирима преследвачи в борбата за титлата днес загубих точки само от един, а с другите увеличих преднината си. Когато не сме достатъчно бързи и все пак печелим точки срещу останалите, е добре", заяви Фернандо, цитиран от Формула1.бг.

"Трябва да подобрим представянето си в квалификацията. Надявам се още на "Сузука" да си върнем скоростта и да имам шанс да се боря за победата в Япония", завърши испанецът.