Рилски спортист приключи с участието си в евротурнирите. Отборът загуби гостуването си на словашкия шампион Комарно със 77:88 и така се сбогува с Купата на ФИБА.

Преди днешния двубой българите имаха шанс за продължаване напред, но той преминаваше през победа с 24 или повече точки разлика и така след поражението селекцията на Росен Барчовски отпада от европейските клубни турнири.

Самоковци завършват участието си в група N с актив от 2 победи и 4 загуби, докато словаците остават на последната четвърта позиция с 1 успех и 5 поражения.

Двубоят не се игра в Словакия, тъй като залата на Комарно не отговаря на изискванията на европейската федерация. Двата тима премериха сили в зала "Водафон Шпортцентрум" в унгарския град Секешфехервар.

Франк Търнър изигра силен мач при днешната загуба с 16 точки и 6 асистенции, а Златин Георгиев добави 14 точки, 4 борби и 4 завършващи подавания. Тони Гуджино от своя страна завърши с 12 точки и 7 борби.

Домакините наваксаха изоставане от 9 точки през втората част, която завършиха със серия от 24-6, след която не позволиха на българите да стигнат до нещо повече.

Айзия Юмипиг записа "дабъл-дабъл" от 18 точки и 11 асистенции за Комарно. Бабатунде Алауя приключи със 17 точки и 8 борби, докато Роман Видо и Марек Козлик се отчетоха съответно с 14 и 12 точки.