Челси е новият шампион на Висшата лига! „Сините" завоюваха титлата три кръга преди края на сезона. Тимът на Жозе Моуриньо победи Кристъл Палас с минималното 1:0 на „Стамфорд Бридж" и стана недостижим на върха.

Това е четвърта титла за Челси във Висшата лига и пета в историята на тима. Златото е трето за Жозе Моуриньо начело на лондончани, след като ибериецът спечели трофея през сезоните 2004-2005 и 2005-2006.Иначе "сините" спечелиха 13 трофей, откакто клубът стана собственост на Роман Абрамович.

Мачът започна сравнително равностойно. В 30-ата минута се стигна до спорна ситуация. Пънчиън стреля от много добра позиция, Тери блокира удара му, а топката докосна и ръката му, но реферът прецени, че не може да става въпрос за дузпа и подмина положението.

Две минути преди края на полувремето, действията на съдията Кевин Френд отново предизвикаха полемики. Азар нахлу в наказателното поле и сам си преплете крака в този на Макартър и падна. Съдията не се поколеба и посочи бялата точка. Зад нея застана белгиецът, стреля доста разочароващо, Сперони изби, но Еден засече и с глава вкара за 1:0

През втората част мениджърът на домакините Жозе Моуриньо „паркира автобуса" пред вратата на Чех. Челси се защитаваше, играта се накъса, а Кристъл Палас опитваше, но така и не успя да вкара попадение.

ЧЕЛСИ - КРИСТЪЛ ПАЛАС 1:0
1:0 Азар 45'

ЧЕЛСИ: Куртоа, Тери, Кейхил, Иванович, Аспилкикуета, Фабрегас, Вилян (86 - Зума), Матич, Азар, Куадрадо, Дрогба

КРИСТЪЛ ПАЛАС: Спериони, Мариапа (60 - Кели), Дилейни, Дан, Уорд, Мъч (61 - Мъри), Ледли, Пънчън (71 - Саного), Макартър, Боласие, Заха