Полицията и частна охранителна фирма ще са ангажирани с опазването на реда за мача от 1/16-финалите на турнира за Купата на България между Спартак 1918 и Левски на 23 септември от 16 ч., предаде varnautre.bg. От клуба домакин са поискали съдействие от униформените, тъй като предвиждат доста привърженици и в двете агитки. Около 700 "сини" фенове се очакват да подкрепят своите любимци във Варна.

Шефовете на Спартак пък са притеснени от собствените си привърженици, които явно недоволстват за случващото се в клуба. От Коритото очакват организирани мощни протести от трибуните от страна на ултрасите на "соколите" и именно затова ръководството взема мерки за предотвратяване на евентуални размирици преди, по време и след срещата.

Стана ясно още, че от полицията вече са направили предписания, които трябва да бъдат изпълнени в срок. Става въпрос за почистване на секторите, които са в окаяно състояние, тъй като клетката за гостуващата агитка и голяма част от трибуните са пълни с късове бетон. Те трябва да се премахнат, а освен това се изисква и ремонт на огражданията. За мача ще има отворени само два входа, съобщиха от охранителната фирма.

От Левски пък вече са заявили, че за срещата ще присъстват 10 официални лица, които ще бъдат настанени в ложите. За тях също ще бъде предвидена охрана.

Утре представители на охранителна полиция, заедно с шефа на СОД 64 Васил Молдованов, ще направят оглед на стадиона, след който ще стане ясно и какво ще е съотношението полицаи/частни охранители. По всяка вероятност сотаджиите ще охраняват агитката на Левски, а полицията ще се заеме с феновете на Спартак.