Запалянковска идея гради паметник на Георги Соколов на стадиона на Левски. При сбъдване на мечтата статуята ще стане втората там след монумента на Георги Аспарухов.

Петър Димитров, един от най-запалените фенове на Левски, написа книгата „Синята приказка" в чест на идващата 10-годишнина от сбъднатите мечти. Авторът и редакторът Жаклин Михайлов няма да вземат и стотинка за труда си. Всички приходи ще идат за паметник на Соколето, който да бъде разположен откъм сектор „В". Ще трябва и фенове да додадат.

Вече е намерен и скулптор. Проф. Емил Попов, който е гледал плонжовете на легендата навремето, е готов с проекта и ще вземе символичен хонорар. Соколов ще бъде изобразен в цял ръст.

Необходимо е разрешение за паметника от ръководството на „Левски", от областната управа, вероятно - и от общината. Но спънки едва ли ще се появят.

„Синята" приказка, за чието издаване помагат и футболисти от славния тим, ще е в обем около 300 страници. И трябва да се появи на пазара през септември на цена около 7 лв.