Отборът на Ливърпул записа третата си поредна загуба в английската Висша лига, отстъпвайки пред домакина си Кристъл Палас с 1:3, в срещата между двата тима от 12-ия кръг на шампионата.

Гостите поведоха с гол на Ламбърт още във втората минута, но след това инкасираха цели три безответни попадения, тръгвайки си с наведена глава от не чак толкова митичния "Селхърст Парк" в Лондон.

След по-малко от две минути игра Адам Лалана видя откъсващия се Рики Ламбърт и асистира за 0:1, предизвиквайки ехидна усмивка по лицето на мениджъра Роджърс.

Едва ли обаче наставникът, а и въобще някой на скамейката на мърсисайдци си е представял това, което щеше да последва за тима до края на срещата.

В 16-ата минута Дуайт Гейл бе оставен непокрит и с плътен удар между двама бранители изравни, а домакините дори вдигнаха оборотите, стъписвайки сериозно опонента си.

До почивката нови попадения не бяха регистрирани, но след нея натискът на Кристъл Палас се увеличи неимоверно и в заключителните минути на двубоя на терена имаше само един отбор - този на домакините.

В 78-ата минута Ледли направи обрата на "Селхърст Парк" пълен с гола си за 2:1, пращайки топката между краката на Миноле, а само 3 минути по-късно предимството в резултата на Палас вече бе недостижимо, а крайният победител ясен.

Миле Йединак препарира стража на гостите с перфектно изпълнение на свободен удар, връчвайки трите точки на тима си, който продължава борбата си за оцеляване в елита.

За Ливърпул пък загубата бе трета поредна, а с равенството, записано преди това, съставът няма успех в Лигата вече цели 4 мача - нещо, което едва ли е по вкуса на феновете на клуба.