Левски ще се раздели с още един от старите си футболисти. Това е Димитър Телкийски, който се завърна на Герена през есента на 2009 г, пише "7 дни спорт". Халфът е далеч от най-добрите си години и представянето му е бледа сянка на това, което показваше при предишния си престой в Левски.

Гонзо пропусна Телкийски да мине между капките при чистката преди началото на подготовката, но дните на халфа на Герена вече са преброени. След привличането на Даниел Младенов от Пирин конкуренцията на поста десен халф се засили сериозно. Освен Телкийски и Младенов, Ясен Петров може да използва още Жоазиньо и Дарко Тасевски.

Според треньорския щаб Телкийски е в най-слаба форма и едва ли ще се залага на него, особено във важните мачове. Още в контролите си пролича, че сините ще разчитат на Младенов. Той оправда напълно очакванията на Гонзо и Ясен Петров.

Под заплаха бе и мястото на Жоазиньо на левия фланг, но бразилецът е в по-добра форма от Телкийски. Дани Младенов пък почти бетонира мястото си на десния фланг след великолепната игра срещу Дъндок в четвъртък. От Левски обмислят да се разделят с Телкийски през зимната пауза, когато се очаква да бъдат привлечени и нови футболисти.

Халфът получава една от най-малките заплати на Герена, което до известна степен го спаси от по-ранно освобождаване. Халфът обаче не влиза в плановете на Ясен Петров за този сезон.