Фелипе Маса не е особено притеснен от зверския корупционен скандал, заради който печалбата на полудържавната бразилска петролна компания "Петробрас" се срина с 90% и съответно ангажиментът ѝ към Формула 1 и екипа на Уилямс е под въпрос.

„Аз лично нямам нищо общо с Петробрас", обяснява Маса. „Не подписах с екипа на Уилямс благодарение на петролната компания. Двете неща нямат нищо общо помежду си. Отборът подписа с мен заради спортните ми качества. Аз никога не съм подписвал договор с някого, защото водя спонсори след себе си."

От 2014 г. Петробрас стана отново не само спонсор, но и технически партньор на Уилямс. Така бразилската компания развива горива и смазочни материали за колите на отбора. Дали това ще продължи в бъдеще след трудностите за компанията все още не е ясно. След корупционния скандал, достигащ до върховете на бразилската политика се стигна до масови протести срещу предприятието. Възможността Петробрас да напусне Формула 1 не притеснява Маса.

„Ако Петробрас не остане спонсор на отбора, тогава Уилямс ще намери друг. Тези взаимоотношения не влияят на личната ми връзка с отбора", завършва Маса.