"Рафаел вече не чувства болки", отговори Тони Надал на най-често задавания напоследък въпрос за племенника му. Матадора страдаше от апендицит на Мастърса в Шанхай, но чичо Тони увери, че в момента поне този проблем не е на дневен ред.

"Разбира се, той трябва да се оперира, но сега не е точното време - продължи Тони Надал. - Не успяхме да тренираме на пълни обороти през миналата седмица заради болките от апендицита и това забави подготовката ни. През последните дни обаче, Рафа има допълнителни занимания, за да влезе в необходимия ритъм. Той се чувства добре и просто има нужда от мачове, защото участва само на два турнира след отпадането от Уимбълдън. Убедени сме обаче, че с малко късмет с жребия, Рафа може да стигне далеч в Базел".

Когато говориш пред медиите в Базел, темата "Роджър Федерер" винаги е актуална и чичо Тони също не я подмина: "Когато показва най-добрата си игра, Роджър вероятно е най-великият тенисист на всички времена. За съжаление на Рафа, както и на останалите му съперници, Федерер все още е много близо до нивото, за което говорим".