Националният отбор на Италия се спаси от втора загуба в Група А на олимпийския волейболен турнир, осъществявайки пълен обрат срещу състава на Австралия за победа с 3:2 гейма (25:21, 25:18, 21:25, 14:25, 13:15).

Европейският вицешампион изгуби първите две части от далеч по-скромния тим на Австралия, който преди два дни България надигра с 3:0, но намери сили да стигне до успеха, но няма шансове за първото място в нашата група.

"Адзурите" натрупаха актив от 8 точки, които им отреждат трета позиция в нашата група, а до края им остава само един мач - този срещу България. При успех на родните национали срещу Аржентина с 3:1 или 3:0 тази вечер, Италия със сигурност ще завърши след нас, дори да ни победи категорично в последния мач. Ако изгубим от "гаучосите" или им дадем една точка, може да се стигне до равенство в точките, като при такъв сценарии ще се гледат броя победи, а след това геймовото съотношение.

Победата над Аржентина тази вечер за България е повече от задължителна, тъй като при нови три точки, дори загуба от Италия с 3:2 ще ни гарантира първото място в групата, независимо от резултатите на Полша, която по-рано днес прегази Великобритания с 3:0.

КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ ОТ ВОЛЕЙБОЛНИЯ ТУРНИР МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!