Бащата на бившия национал Андрей Гълъбинов - Асен защити сина си. Нападателят по никакъв начин не е бойкотирал националния отбор по футбол. Това категорично заяви неговият родител, който му е и мениджър.

Волейболната легенда Асен Гълъбинов обясни, че Андрей действително не се намира в оптимална форма. Таранът се присъедини доста късно към Новара, след като прекара едно бурно трансферно лято. В един момент той дори бе близо до подпис с английския Блекбърн, но предпочете да продължи кариерата си в Италия.

193-сантиметровият състезател и още трима футболисти на отбора са подложени на специална кондиционна програма, с която да наваксат изоставането в подготовката. Новара е един от малкото клубове на Ботуша, разполагащи с модерен медицински център. Асен Гълъбинов разкри, че от щаба на втородивизионния тим през ден вземат кръв на играчите и постоянно следят физическото им състояние. Ръководството на Новара се надявало българинът час по-скоро да влезе във форма, която да му позволи да бележи повече голове.

"За Андрей е въпрос на чест да играе за България, но той си дава сметка, че в момента не може да бъде полезен по начина, по който иска. Въпросът не е просто да дойде, за да запише участие и това евентуално да му помогне за някакъв трансфер. Не знам откъде въобще излизат такива неща, че едва ли не Андрей не искал да играе или пък че бил обиден. Това са абсолютни глупости и мога да ви гарантирам, че единствената причина за отказа е програмата, по която работи, тъй като очакванията на клуба към него са наистина много големи", разкри Гълъбинов.

Синът му бе титуляр и рита 82 минути при загубата на Новара с 0:2 от Тернана навън в Серия "Б".