Световният номер едно Новак Джокович изрази увереност за предстоящия пореден мащабен форум в световния тенис - "Ролан Гарос".

Ноле дойде, видя и победи на Мастърса в Рим. Направи го за четвърти път в кариерата си и изрази бурно радостта си. Сърбинът е в серия от 22 победи, след като за последно загуби на финала в Дубай от Роджър Федерер. В неделя обаче Маестрото не успя да окаже сериозна съпротива на световния №1.

"Фактът, че съм успявал да спечеля толкова много мачове поред и преди ми даваше увереност, че мога да го направя отново. Искам да продължа така колкото се може по-дълго", заяви Новак Джокович.

"Дали мога да повторя това, което направих през 2011-а? Има неща, които не могат да се контролират. Това, което има значение е настоящето и как да се настроиш, за да се справяш добре в бъдещето", обясни сърбинът.

Джокович спечели Australian Open, след което и четирите Мастърса, в които участва - Индиън Уелс, Маями, Монте Карло и Рим.

"Това много ме радва, че успях да спечеля тези турнири. Не вярвам, че трябва да направя нещо специално, за да успея на Ролан Гарос. Бил съм много близо до титлата и преди. Просто трябва да продължа да се подготвям вътрешно за това събитие, както и за всяко друго от Големия шлем и да се надявам, че нещата ще се развият, както искам."

"Не мисля, че един шампион се определя само от резултатите. За да те наричат шампион, трябва да си комплексна и завършена личност. Да имаш силен характер, да си състрадателен, да притежаваш ценностна система и да си скромен", завърши Джокера.