Кливлънд кавалиърс спечели гостуването си на Бостън селтикс със 101:93 и се класира за втория кръг на плейофите в Източната конференция на НБА.

"Кавалерите" приключиха серията с 4:0 победи и очакват сблъсък срещу Чикаго булс или Милуоки бъкс, които играят при 3:1 в полза на "биковете".

Леброн Джеймс беше най-полезен за четвъртия успех срещу "келтите" с 27 точки, десет борби, осем асистенции и три откраднати топки. Кайри Ървинг завърши с 24 точки и 11 борби, а още двама играчи се отличиха с дабъл-дабъл - Тимофей Мозгов с 12 точки и 11 борби и Иман Шъмперт с 15 точки и 10 борби.

Лошата новина за Кливлънд беше травмата на Кевин Лав. Той контузи рамото си след сблъсък с Кели Олиник и напусна игрището още в първата четвърт. Лав се пробра на бегом в съблекалнята и все още няма информация колко дълго ще трябва да се възстановява.

Първа победа в плейофите спечели отборът на Далас. Във втория си домакински мач "Маверикс" се наложиха над Хюстън със 121:109 и намалиха резултата в серията на 1:3. Най-резултатен да Далас беше Монта Елис, който реализира 31 точки.

Отборът на Вашингтон Уизърдс също се класира за втория кръг на плейофите след като спечели серията срещу Торонто с 4:0 победи. В мач № 4 Вашингтон записа убедителна победа със 125:94. В полуфинала в Източната конференция столичани ще срещнат победителя от двойката Атланта - Бруклин, където резултатът е 2:1.

Единствено интригата се запази в сблъсъка между шампиона Сан Антонио и Лос Анджелис Клипърс. В четвъртия мач, който се игра в Сан Антонио, гостите успяха да се наложат със 114:105 и да изравнят резултата на 2:2. Отново отличен мач за Клипърс направи Крис Пол, който вкара 34 точки. За шампионите Кауай Леонард реализира 26.