Черно море и Луч-Енергия завършиха 1:1 в изключително груба контрола, която се игра в Анталия. Съдията Альошин от Казахстан показа общо 6 червени картона - два за варненци и четири за руснаците, както и доста жълти. Треньорите обаче се бяха договорили да заменят изгонените футболисти с резерви.

В 29-ата минута Овазава откри за Луч-Енергия. Минути след гола Соловьов бе отстранен от игра заради нарушение срещу Домакинов. Пет минути по-късно българските играчи си върнаха за грубото изпълнение и прегазиха нахлулия в наказателното поле Ефо, но дузпа не беше отсъдена.

След това Ефо и Ленко два пъти стреляха опасно към вратата на Илчев, но стражът на Черно море отрази ударите. В последната минута на първата част Мирослав Манолов излезе очи в очи срещу вратаря на Луч-Енергия след пас на Даниел Георгиев, но стреля право в тялото му.

На почивката от щаба на Черно море опитаха да разговарят с руските си колеги, които да успокоят футболистите си, но ефект през втората част нямаше. Червени картони получиха още Тори, Кабаков, Оспишкин, а в 57-ата минута за втори жълт Манолов бе принуден да напусне терена. В 74-ата и Дани Георгиев бе изгонен, след като извърши груб фаул в средата на терена. В 68-ата минута резултатът бе изравнен с попадение на Тигран, който се възползва по отличен начин от подаване на Георги Андонов. В 81-ата минута заради засада бе отменено попадение на Алекс.

ЧЕРНО МОРЕ – ЛУЧ-ЕНЕРГИЯ 1:1
0:1 Овазава (29), 1:1 Тигран (68)

ЧЕРНО МОРЕ: Илчев, Домакинов, Бачев, Ал. Александров, Р. Андре, Спречакович, Алекс, Д. Георгиев, Ст. Стоянов, Манолов, Да Силва (Д. Димов, Фруто, Андонов, Джоров)

ЛУЧ-ЕНЕРГИЯ: Чех, Новкович, Смирноф, Орлов, Да Коста, Лянко, Овазава, Пазаев, Соловьов, Шешуков, Ефо

Анталия – 100 зрители
Съдия: Альошкин (Казахстан)
Жълти картони: Домакинов, Манолов, Тигран (Ч); Да Коста, Соловьов, Кузнецов, Оспишкин (Л)
Червени картони: Д. Георгиев, Манолов (Ч); Соловьов, Тори, Кабаков, Оспишкин (Л)